sjekkmerke Sammenlign mobilt bredbånd

Fyll ut ett skjema og få tilbud fra flere leverandører. Selskapene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste mobile bredbånd

 

sjekkmerke Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er trådløs overføring av data mellom telenettet (mobilmaster) og dataenheter som innehar teknologien til å kunne kommunisere med utstyret i mobilmastene.

Løsningen for mobile bredbånd ble først etablert etter overgangen fra vanlig GSM-utstyr til 3G. Denne teknologien har vist seg å bli en sentral del av norges infrastruktur for kommunikasjon. utviklingen  av mobilt bredbånd har gitt oss mange innovasjoner. Eksempelvis er smarttelefonen utviklet som et resultat av mulighetene 3G har gitt oss. Vi ble nesten over natten i stand til å kunne lese e-poster på bussen, chatte med venner og familie, eller betale regninger via mobilen.

Utviklingen har vært så stor, og gått så fort at det kan være litt vanskelig å forstå at det faktisk var en tid før mobiletelefonen og det mobile bredbåndet. 

I dag brukes mobilnettet til alt fra samfunnskritiske funksjoner til spilling mellom venner. Man bruker i det store og hele mobilt bredbånd til nesten alt man gjør på telefonen.

Produktet “Mobilt bredbånd” er lenge brukt som et alternativ for fast bredbånd i områder der dette ikke er tilgjengelig. Det kan f.eks. være nyttig å ha tilgang til internett på hytten, i bilen, eller på reise. Derfor ble det tidlig utviklet egne modem som utelukkende brukes som mobile bredbånd. Modemet kommuniserer med mobilnettet og har innebygget et data-simkort for å kunne oppnå dette. Videre kobles det direkte i PC, enten trådløst eller via kabel, for å forsyne PCen med internett. 

En nyere smarttelefon kan i teorien brukes på samme måte, ettersom at teknologien er lik, men vil oppleves som mer ustabil – og kan ikke sies å være en optimal løsning. 

Dersom du opplever problemer med signalene til ditt mobile bredbånd finnes det flere forsterke tilgjengelig i de fleste elektronikkbutikker. Disse koster omtrent tusen kroner. I tillegg kan disse brukes som en trådløs ruter hvor flere kan koble seg på det mobile bredbåndet samtidig.

Mobilt bredbånd
Beste mobile bredbånd

Ulike generasjoner av teknologi

Teknologien i mobilnettet har utviklet seg i tråd med samfunnets forbruksmønster. Denne utviklingen har gått fort. Overgangen fra GSM til 3G var bare starten.

Etter 3G ble vi introdusert til “3G Turbo”. Denne løsningen var i stand til å levere kapasiteter på opp til 100 Mb/s. 

I 2009 ble det første 4G-nettet etablert. Det første 4G-nettet ble etablert av Telia, og det er fremdeles denne teknologien vi bruker i dag. Mobiloperatørene hevder at denne teknologien kan levere nedlastingshastigheter på hele 1 GB/s for stillesittende brukere og ca. 100 Mb/s dersom man er i bevegelse.

Det er viktig å påpeke at hastighetene kun er estimerte og vil i stor grad påvirkes av brukers utstyr, avstand og sikt til mobilmasten og annen trafikk på mobilnettet. 

Sammenlign mobile bredbånd her

Slik finner du det beste og billigste mobile bredbåndet

Når du leter etter det billigste mobile bredbåndet er det noen vesentlige ting du bør ta med i betraktningen. Har leverandøren dekning der du bruker nettet? Tilbyr de nok data? Dette er faktorer som er viktig å ta hensyn til i valget av det beste mobile bredbånd for deg.

klar? Få uforpliktende tilbud fra flere leverandører

Dekning

Det er ikke bare Telia som har bygget ut 4G i Norge. Kort tid etter at Telia satt i gang tok også Telenor og Network Norway (senere kjøpt av ICE) opp konkurransen om å bygge ut 4G-teknologi i Norge.

Dette førte til at utbyggingen ble et kappløp mellom de tre og at hele Norge ble dekket på rekordtid. I dag har altså hele Norge tilgang på 4G. Likevel må man være observant på at de forskjellige aktørene har dekning for ulike områder. Dette er et resultat av at nettet er fysisk bygget opp på forskjellige høyder som bygg og telefonmaster landet rundt.

Telia og Telenor er stort sett godt utbygget i byene og tettbyggete strøk, mens Ice har fokusert på å gi dekning på områder hvor det har vært vanskelig for de to største aktørene og komme til med sin dekning.

Dekningskart

Datapakker – ikke hastighet.

Når du kjøper et mobilt bredbånd i dag vil ikke dette være priset på lik måte som vanlig kabelt internett. Du kjøper ikke lenger nedlastingshastighet og opplastningshastighet. Du kjøper nå datapakker. Med det menes det at du kjøper en månedlig kvote av datatrafikk eller et forbruksbasert internett. Abonnementene inndeles typisk i antall gigabytes du får lov til å laste via det mobile bredbåndet i løpet av en måned. 

Hvor mye data trenger du?

Når du skal velge et mobilt bredbånd må du bestemme deg for hvor store datapakker du skal velge. Det kan være vanskelig å anslå databruk per måned, spesielt for et mobilt bredbånd som ofte er til bruk på reise. 

Noen pekepinner på forbruk kan likevel gis. Dersom du surfter vanlig på internett, bruker nettbank og leser aviser kan du anslå et forbruk på omtrent 25 Megabyte per time.

Ved strømming av video, som f.eks. YouTube, Netflix eller TV kan du forvente å bruke et sted mellom 1 og 2 Gigabyte per time.

Dersom man overstiger månedlig bruk vil hastigheten på det mobile bredbåndet strupes og dermed være uten funksjonalitet.

Lite er mer kjedelig enn å ufrivillig sitte uten internettforbindelse. Derfor er det svært viktig å kjenne omfanget av forbruket ditt, slik at du ikke kjøper en datapakke som er mindre enn det du har tenkt til å bruke.

billig mobilt bredbånd
billigste mobile bredbånd

 

Mobilt bredbånd pris

De fleste mobiloperatører tilbyr løsninger, men hva koster et mobilt bredbånd? 

Prisen for et mobilt bredbånd varierer i stor grad fra operatør til operatør. De forskjellige aktørene jobber også med ulike datapakker. Dette gjør det vanskelig å sette leverandørene direkte opp mot hverandre. Det blir hvertfall mer komplisert enn det ville vært å finne billigste bredbånd som er kablet. Samtidig ser vi at prisen ligger fra ca. kr 99,- hele veien opp til kr 999 per måned.

Vi ser også at mobilopperatørene ofte inkluderer tillegstjenester i månedsprisen.

Et eksempel på dette er Telia som inkluderer stømmetjenesten “Music freedom” til alle kunder som kjøper Mobilt bredbånd med 50 Gigabyte eller mer inkludert per måned. Denne løsningen koster fra kr. 499,- per måned for 50 GB og opp til 999,- per måned for 500 GB.

Et annet eksempel er Ice som inkluderer mobil trådløs ruter for kr 1,- til alle sine kunder. Abonnementene deres koster fra kr 99,50,- per måned for 7 GB og hele veien opp til kr 399,50,- per måned for 300 GB

Telenor på sin side tilbyr sin laveste pakke på 8 GB inkludert per måned til kr. 299,- per måned og sin største pakke på 200 GB per måned til kr. 999,- per måned. Telenor velger å inkludere plass på “min sky” kostandsfritt i tilbudet.

Det finnes også en rekke andre operatører som tilbyr mobilt bredbånd og som i flere tilfeller vil passe ditt behov bedre. Bruk vår uforpliktende sammenligning av mobile bredbånd for å få et godt tilbud.

PRODUKTDATAMENGDEDEKNINGMÅNEDSPRIS
Ice
Mini7 GBIce199 kr
Lite abonnement15 GBIce299 kr
Medium abonnement50 GBIce479 kr
Stort abonnement100 GBIce599 kr
Ekstra stort abonnement300 GBIce799 kr
Telenor
XXL200 GBTelenor999 kr
XL100 GBTelenor799 kr
Large50 GBTelenor549 kr
Medium25 GBTelenor349 kr
Small8 GBTelenor299 kr
Hjemmebredbånd mobil 10Fri bruk kun hjemmeTelenor599 kr
Hjemmebredbånd mobil 30Fri bruk kun hjemmeTelenor699 kr
Telia
Minste10 GBTelia249 kr
Liten25 GBTelia379 kr
Middels50 GBTelia499 kr
Stor100 GBTelia599 kr
X Large200 GBTelia799 kr
XX Large500 GBTelia999 kr
Telio
X-small5 GBTelia149 kr
Small10 GBTelia229 kr
Medium20 GBTelia299 kr
Large100 GBTelia599 kr

*Prisene tar ikke for seg kampanjer, spesialtilbud eller pris for utstyrt som medfølger. Vi anbefaler alltid å snakke med leverandøren for å få best mulig pris. Bruk vår sammenligningstjeneste for mobile bredbånd for å gjøre prosessen enkel.

Finn billigste mobilt bredbånd

Det finnes godt over 80 bredbåndsleverandører og over 20 mobiloperatører. Det er ikke en liten jobb å finne fram til markedets billigste mobile bredbånd. Priser varierer, og det samme gjør dekning. Det er ikke alle leverandørene som kan levere mobilt bredbånd til deg.

Nå kan du enkelt sammenligne priser og finne billigste og beste mobile bredbånd ved å ta i bruk vår helt gratis og uforpliktende anbudstjeneste. 

sammenlign mobilt bredbånd priser nå