sjekkmerke La leverandørene konkurrere

Bredbåndsleverandørene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste bredbånd. Sammen pris, les omtaler og gi dine erfaringer.

 

sjekkmerke Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Bredbånd på hytta

Hytta er et flott sted å reise for å komme seg vekk fra hverdagen. Det betyr derimot ikke at en ønsker å gi slipp på tilgangen til internett. Derfor har flere og flere søkt alternativer til å få internett på hytta. Dette er derimot enklere sagt enn gjort, da hytta i motsetning til huset ikke er i tettbebygde strøk. Dette gjør tilgangen til fibernett en hel del vanskeligere for eksempel.

Allikevel er hyttebredbånd blitt en mulighet, både gjennom fastnett, mobilt bredbånd, og i de siste årene også satellitt. Det finnes her flere muligheter dersom du ønsker hyttebredbånd, og i denne artikkelen skal vi gå gjennom de forskjellige alternativene du kan vurdere til din hytte.

Hyttebredbånd gjennom fastnett

Det mest åpenbare alternativet er å velge fastnett, dersom dette er en mulighet for din hytte. Er hytta plassert i et område med mange andre hytter, så er det gjerne mulighet for dette. Det innebærer at det er en kabel inn mot hytta, da enten koaks eller fiberoptikk. Sistnevnte er foretrukket av mange.

Fordelen med fastnett er stabilitet, kostnad, og hastighet. Det er dessuten enkelt, og en kobler seg bare rett til Wi-Fi som allerede er satt opp. Da er det ingen behov for å bekymre seg for å bruke for mye data i henhold til et abonnement eller lignende eller.

Mobilt bredbånd som et alternativ

Mobilt bredbånd har for de som ikke har tilgang til fastnett blitt et populært alternativ. Her kan en investere i et abonnement hos en mobilleverandør, der en betaler ekstra for store datapakker. For eksempel kan en med ubegrenset data sørge for hele 1,000 GB mobilt bredbånd i måneden.

Setter en dette i perspektiv, så er det slik at en HD-film vanligvis bruker 1 GB på streaming i timen. Med andre ord kan du se over 300 filmer i måneden. Det er altså mer enn nok av data å ta av her, og vanligvis er dette tilstrekkelig.

Satellittbredbånd til hytta

Hyttebredbånd gjennom satellitt er også de siste årene blitt en mulighet. Satellitten opererer da mer eller mindre i likhet med hvordan den blir brukt for TV. Dette kan føles som en litt gammeldags løsning, men det er tross alt rimelig og gir stabile signaler i områder uten fastnett og god mobildekning.

Satellitt er allikevel ikke like raskt som mobilt bredbånd. Dersom du finner ut av et dekningskart at din hytte har god tilgang på mobilnettet, så er derfor det å foretrekke over satellitt. Et siste poeng er derimot at en her ikke skal bekymre seg for datakvoter.

Få internett på hytta i dag

Hyttebredbånd er viktig for å sikre flotte helger på hytta. For selv om noe av poenget selvfølgelig er å få et avbrekk fra hverdagen, så ønsker fortsatt de fleste å ha internett på hytta si.

Gjennom fastnett, mobilt bredbånd, og satellitt, kan du i dag få internett på hytta. Det trenger hverken å være så veldig komplisert eller koste mye, og du kan installere hyttebredbånd allerede i dag.

Finn billigste hyttebredbånd nå