sjekkmerke La leverandørene konkurrere

Bredbåndsleverandørene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste bredbånd. Sammen pris, les omtaler og gi dine erfaringer.

 

sjekkmerke Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Bredbånd til campingvogn er unektelig en viktig del av opplevelsen. For selv om en her nok søker et avbrekk fra hverdagen, så er det ingen som ønsker å være helt frakoblet heller. Tilgang til streaming, nyheter, videospill, og generell surfing, er nok viktig for hele familien. Det gjelder uavhengig av om en er hjemme eller i campingvogn.

Nettopp derfor må en finne en løsning for bredbånd til campingvogn. Her er det tross alt ikke alltid like enkelt som ved bredbånd til en husstand. Bredbånd til campingvogn krever som regel at en tenker litt utenfor boksen og bort fra fastnett. I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du kan skaffe bredbånd når du skal på campingtur.

Fastnett til campingvogn

På campingplasser der en oppholder seg hele året, så kan fastnett være en mulighet. Fastnett er for øvrig den samme løsningen som nordmenn flest bruker hjemme. Her kommer det altså kabler inn til boenheten gjennom bakken og inn i veggen. Deretter kobler en sin ruter inn i uttaket, og en får videre internett gjennom det som kalles Wi-Fi.

Her kan du forhøre deg med campingplassens eier også om det vil være aktuelt å oppgradere til bredbånd på campingplassen. Sjansene er derimot dessverre små for dette, siden det kommer og går såpass mange campingvogner, og ikke alle blir værende året ut. Fastnett får en derimot ofte på restaurant, butikk, og andre fellesbygg på campingplassen.

Mobilt bredbånd campingvogn

Når fastnett ikke er et alternativ, så er det liten tvil om at mobilt bredbånd er veldig tiltalende. Dette forbinder nok folk flest med mobilen sin, men det trenger ikke nødvendigvis å være det. En kan nemlig i dag sette inn SIM-kort i nettbrett, PC-er, og mobile bredbåndsrutere. Sistnevnte lar deg sette opp det som mer eller mindre er et Wi-Fi, da uten fastnett.

Du kan selvfølgelig også bare bruke mobilen din til å sette opp en hotspot, men mobile bredbåndsrutere er å foretrekke rent praktisk og for stabilitet. Her kan du kjøpe et abonnement hos en mobilleverandør, der du for eksempel kan velge ubegrenset data. Dette betyr i praksis opptil 1,000 MB med mobilt bredbånd per måned.

Selv for en større familie vil dette være mer enn tilstrekkelig når en skal på camping. Mesteparten av dagene går tross alt til bading og andre aktiviteter. Når en så skal slappe av på kvelden er det deilig med stabil og rask tilkobling til nett gjennom mobilt bredbånd. Dette koster for øvrig heller ikke mye, og for ubegrenset data kan en få abonnement så rimelig som bare 700 kr i måneden.

Satellitt campingvogn

Et rimeligere alternativ du kan vurdere er å installere satellitt på din campingvogn. Dette er som kjent en fin måte å få inn TV på til campingvognen, men det fungerer også for internett nemlig. Her kan du skaffe deg et abonnement hos en rekke forskjellige leverandører. Merk at dette derimot ofte begrenses til 50 MB per sekund.

Det er noe tregere enn fastnett og mobilt bredbånd vanligvis er, men fortsatt mer enn nok for vanlig bruk. Verdt å bemerke seg er at du kan ta med satellitten hvor enn du drar, og denne har dekning så å si overalt.

Finn bredbånd til campingvogn

Bredbånd til campingvognen er altså noe de aller fleste ønsker seg. Her kan en velge mellom fastnett, mobilt bredbånd, og satellitt.

Sjeldent er fastnett tilgjengelig flere steder enn fellesbyggene på campingplassen. Da er det derimot kjekt å kunne velge mobilt bredbånd eller satellitt med bredbånd til din campingvogn.

Finn billigste bredbånd til campingvogn nå