sjekkmerke La leverandørene konkurrere

Bredbåndsleverandørene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste bredbånd. Sammen pris, les omtaler og gi dine erfaringer.

 

sjekkmerke Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Flere hundretusen nordmenn velger i løpet av livet sitt å bo i et borettslag. Selv om det ultimale målet for de fleste er å kjøpe hus, så er det mange fordeler med det å bo i borettslag. Her får en for eksempel veldig gode grupperabatter, deriblant på bredbånd. Det er ofte med et lite kompromiss på hvor mye fart og hva ellers som er inkludert, men prisen gjør dette til en god avtale for de fleste.

Bredbånd til borettslag er helt nødvendig, akkurat som private hjem trenger det. Her er det derimot en litt annen fremgangsmåte, enten en skal ha koaks eller fiber. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på bredbånd til borettslag og hvordan denne prosessen faktisk fungerer i praksis.

Fiber bredbånd borettslag

Fiber bredbånd er det alle i dag ønsker seg. Løsningen baserer seg på teknologi, der en stor mengde tynne glasskabler, som alle er samlet i en fiberoptisk kabel, overfører data gjennom lyssignaler. Dette vil være betraktelig raskere enn for eksempel koaks, der lydsignaler benyttes. Nettopp derfor ønsker borettslag fiber bredbånd over koaks.

Allikevel er det selvfølgelig kostnader assosiert med oppgradering. Disse blir derimot begrenset kraftig ved at det er såpass mange beboere som er involvert i betalingen, og at styret kan velge å ta opp lån, for deretter å spre kostnadene ut på felleskostnader i mange år fremover. På bakgrunn av dette er det å få fiber bredbånd i borettslag veldig mye enklere.

Beste bredbånd borettslag

Beste bredbånd til borettslag avhenger av hvor en befinner seg. De aller fleste befinner seg derimot i større byer, slik at en får de fleste aktørene inn her. Fiber er utvilsomt det beste valget av teknologi. Dette gir deg vanligvis muligheten for å få pakker på opptil 1,000 MB i hastighet. Samtidig er det også ofte slik at TV og internett samles i en pakke for bredbånd.

Dermed er det viktig å tenke over hvor store valgmulighetene er for ditt bredbånd. Mange får tilbudt kun en restriktiv pakke, og dette vil ikke gjøre beboerne særlig glade. Derfor er nok det viktigste, når en leter etter det beste bredbånd til borettslag, å finne et alternativ som gir beboerne til å velge og vrake hastigheter, samt kanaler.

Billig bredbånd borettslag

Skal en heller ha billig bredbånd til borettslag, så er det viktig å være frempå med forhandling. Det er tross alt ikke alle borettslag som har råd til enorme hastigheter og ekspansive TV-pakker. Da finnes det heldigvis flere gode og fornuftige tilbud der ute som en kan benytte seg av. Det skal for eksempel ofte ikke mer til enn at reduserer hastighetene på nettet noe.

Dessuten kan en prøve å få frem en ordning der borettslaget som helhet kun dekker kostnadene opp til et visst nivå. Da kan heller beboerne betale for ekstra kanaler og hastigheter utover en viss grense. Dette er en fin løsning for å gjøre bredbånd billig for borettslaget, uten at en setter for mange restriksjoner på beboerne.

Slik går du frem

Den enkleste måten å få oppgradert til fiber, eller eventuelt bytte leverandør av internett i borettslaget, er å møte opp på et styremøte med forslag. Her vil forslag fra alle beboere diskuteres internt, for å se hva som er best for borettslaget som en helhet. Det vil være viktig at du her presenterer gode argumenter.

Fibernett er tross alt viktig for fremtiden, spesielt når vi beveger oss mot smarte hjem og flere nye teknologier som krever høy kapasitet. Dersom borettslaget enda ikke har oppgradert til denne teknologien, så er det på tide. Betaler en i dag for mye for fibernett, så kan du også vise til reduserte priser hos andre aktører for medhold fra styret.

Skaff fibernett til borettslaget i dag

Bredbånd til borettslag er noe alle har i dag. Allikevel er det ikke alle som er oppgradert til fibernett, og det er heller ikke alle som har de beste og billigste betingelsene. Enkle sammenligninger kan avdekke dette.

Vurderer ditt borettslag bredbånd med fiber, eller å bytte til en annen leverandør, så er det perfekt å leve i denne boformen. Det er billig å oppgradere til fiber, siden kostnadene blir spredt utover de mange beboerne, slik at dette er det beste alternativet til bredbånd for borettslag.  

Finn billigste bredbånd nå