sjekkmerke La leverandørene konkurrere

Bredbåndsleverandørene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste bredbånd. Sammen pris, les omtaler og gi dine erfaringer.

 

sjekkmerke Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Ansatte jobber i dag på en mye mer fleksibel måte enn tidligere. Internett har blant annet gjort det mulig for mange mennesker å jobbe hjemmefra, men en kan også være direkte tilkoblet mens en er ute på oppdrag for eksempel. Hvor enn man går kan man være koblet direkte mot bedriften, deriblant ledere og andre medarbeidere, for tett kommunikasjon.

På bakgrunn av dette er det mange arbeidsgivere som velger å dekke bredbånd for de ansatte. Men hvilke regler gjelder for bredbånd dekket av arbeidsgiver? Hvorfor gjør egentlig arbeidsgiver dette? Og må den ansatte skatte av denne fordelen? Disse og flere spørsmål undersøker vi i denne artikkelen.

Derfor er bredbånd dekket av arbeidsgiver nyttig

Bredbånd dekket av arbeidsgiver er nyttig fordi det er en stor fordel for de ansatte. Alle nordmenn i dag er til en eller annen kapasitet koblet opp mot internett, og bredbånd er essensielt for privatlivet også. Dermed er det kjekt at arbeidsgiver kan dekke kostnadene for bredbåndet.

Det er fullt lovlig å ta med seg for eksempel jobbtelefonen hvor mobilt bredbånd er dekket av arbeidsgiver, eller benytte seg av fastnett hjemme utenfor arbeidstiden. Dermed blir det en større besparing og en stor fordel for de som jobber hos firmaet. Bedriften kan jo tross alt få gode rammeavtaler, slik at det ikke vil koste dem like mye som et privat abonnement.

Skatteplikt for den ansatte

Skatteplikt for den ansatte er derimot viktig å ikke glemme. Mange som mottar bredbånd dekket av arbeidsgiver glemmer at dette regnes som en skattefordel. Dermed må altså den ansatte føre dette i skattemeldingen sin. Her er en skattepliktig for de første 4,400 kr av kostnaden. Dersom bredbåndet koster over dette beløpet, så er en ikke ansvarlig for ytterligere kostnader i det hele tatt.

Dessuten hender det noen ganger at arbeidsgiver bare betaler ut ekstra lønn, og noterer dette som penger til bredbånd. Da slipper arbeidsgiver tross alt å tenke over abonnementer og diverse utfordringer knyttet til blant annet å regnskapsføre dette. I disse tilfellene faller selvfølgelig hele skatteplikten på den ansatte, da det i grunn bare skattes som helt vanlig lønn.

Kan en unngå skatteplikten?

Det er mulig å unngå skatteplikten dersom ikke bruke bredbånd dekket av arbeidsgiver på hjemmebane. Dette må derimot dokumenteres, og her kan en gå en skikkelig skattesmell i møte om en er uærlig og blir fersket. Skattesatsen settes da nemlig til 60 % inkludert potensielle bøter en kan bli pålagt.

Er derimot bredbånd på selve arbeidsplassen dekket av arbeidsgiver, så skal en ikke bekymre seg for dette. Med mindre du har muligheten til å bruke bredbånd til privat bruk utenfor arbeidstiden, er det ingenting skatteplikt overhodet.

Skaff bredbånd dekket av arbeidsgiver

Enten du er helt ny i en stilling, eller har jobbet et sted i flere år, så er det absolutt legitimt å spørre om å få dekt bredbånd av arbeidsgiver. Selv om du skulle bruke det i hjemmet og bli skattepliktig, så er det gode besparelser å hente her.

Finn billigste bredbånd nå